Denmark flag Denmark – The Symphonic Dream

Det var med bange anelser, jeg første gang satte cd’en i afspilleren. Cover og titel lugter langt væk af søvndyssende anti-stress musik, men det viste sig – heldigvis – ikke at være tilfældet. Helt godt er det dog heller ikke…
Lars Boutrup har været udøvende og indspillende musiker i mange år. Selv husker jeg ham fra Simcess i slutningen af 80’erne, men han har optrådt i mange andre sammenhænge.
The Symphonic Dream er hans andet album under navnet Music for Keyboards, og som på det første album er her tale om et rent instrumentalt værk, men denne gang får han udover trommeslager Fredrik Sunesen også hjælp af 2 bassister.

Rytmesektionen føjer liv til det lidt syntetiske lydbillede, som Lars’ orgie af ’keyboards, organ & synthesizers’ giver. Men rytmesektionen fjerner ikke mit indtryk af, at Lars’ lyd er temmelig bedaget. Jeg tror ganske enkelt, man skal være vild med keyboards for at forelske sig i dette album. Men det er Lars med sikkerhed også.
Stilmæssigt sigtes der, trods den totale mangel på guitar, mod den progressive rock. De første 3 numre varer da også omkring 8 minutter hver og indeholder hver især et par fine momenter. ”June” er med sin tålmodige opbygning en udemærket indføring i pladen og i genren, mens titelnummeret nok er pladens bedste. Her rammer Lars en god balance mellem stemning og blær på tangenterne, hvilket komplimenteres yderligere af samspillet med den dynamiske rytmesektion.

Men så satte tangent-trætheden altså ind for undertegnede. Jeg savner i dén grad modspil til Lars – det være sig form af vokal, guitar, samples eller andet. Jeg sidder tilbage med fornemmelsen af at høre et langt og trættende lydspor til en film eller et computerspil af ældre dato. Ikke stemningsfuldt eller bevægende, bare retro på den kiksede måde. Og så nytter det ikke meget, at det er velspillet.

Anmeldt af: Jens Christensen

The-Symphonic-Dream-cover-thumb40

Link til Lydtapetet & anmeldelse