Sweden flag Sweden – Music For Keyboards

Lars Boutrup en keyboard spelande herre som varit aktiv i såväl filmmusiken, den klassiska dito och rockmusik. Som exempelvis bandet Evil Masquerade på deras debutalbum Welcome To The Show år 2004 (pampig rock av klass J). Nu släpper han sitt första soloalbum och som titeln Music For Keyboards rör det sig om denna musik art. Till sin hjälp har han också Fredrik Sunesen på trummor.

Nio spår med en hel del olika karaktär, ändå går det inte att undgå en del jämförelser med legenden inom synt musiken, Jean-Michel Jarre han med den odödliga plattan Oxygen.

Ett sådant spår är den nästan nio minuter långa Rockall. Några av låtarna är lite mera åt det symfoniska hållet med en stor dos stämningsfulla partier. Emersong är just en sådan låt med en del tvära kast mellan ackorden, nästan som de progresiva rockgrupperna använder sig av. Att Lars har skrivit en hel del muik för stumfilmer kan man ana i de lekfulla Alla Gypsy.

Pianot får vara huvudinstrument i det mera klassiskt betonade stycket While The City Sleeps.

Keyboards dominerande plattor som denna kräver nog den rätta sinnestämningen för att riktigt uppskattas fullt ut. Till slölyssnande eller i vilande ställning, djupt försjunken i sina hörlurar passar den bäst. Det är nog så att tyngden i musiken saknas utan hela kittet av instrument, och ibland krävs nog även en del vokala ljud som grädden på moset, för att hålla intresset på topp.

Om man nu inte är en keyboard fantast vill säga!

5/10

musicforkeyboards-cover thumb

Conny M.

Link to Artrock & review