Loading...
Reviews Denmark2020-09-22T16:01:21+02:00

Reviews Denmark

Calles Rock Corner: Small as a Ball – Review (DK)

Denmark flag Denmark – Small as a Ball

Lars Boutrup var forholdsvis ukendt for mig indtil jeg læste hvilke bands han har spillet i. Her kan jeg bl.a. nævne Simcess, Evil Masquerade, Supernova og Sonic Tool Box (som jeg anmeldte her på siden sidste år). Som en lille ekstra bonus info kan det nævnes at Boutrup har komponeret musik til over 200 stumfilm i Danmark og Sverige. Nu er han ude med sit tredje album under navnet Lars Boutrup’s Music For Keyboards. Udover Lars på keyboard, organ og synthesizers, så består bandet af Frederik Sunesen på trommer og Niels W. Knudsen på bas. Det nye album har fået titlen Small As A Ball.

Albummet består af 8 instrumentale numre og stilen er klassisk progressiv rock. Der er både passager med rimelig knald på, men også flere passager i den mere stille ende. Så der er rimelig god variation i musikken. Jeg skal dog vænne mig til, at der ikke er vokal eller guitar i musikken. Ja – faktisk har jeg endnu ikke vænnet mig til det. Derfor er det lidt svært for mig at være ”over-the-top” positiv. Men skal jeg fremhæve nogle numre, så må det være skæring syv ”And The Boy Gets A Cigar” samt den flotte stille og meget drømmende ”Heaven Can Wait” og titelnummeret ”Small As A Ball”. Sidst nævnte hører til de mere rockede sange på albummet.

Small As A Ball er indspillet i House Studios og The Bunker Studio og så er det produceret af Lars selv. Han har også mixet numrene sammen med Robert O. Walker og Juruda Bendtsen. Mastering er fortaget af Flemming Hansson. Albummet er flot produceret og lyden er i top, hvilket er yderst vigtigt når vi taler musik inden for denne genre.

Så hvis du er til instrumental musik og progressiv rock, så bør du tjekke dette album ud. Musikken er utrolig velspillet og selve produktionen er som sagt helt i top.

Small As A Ball udkom den 31. august via Ex’cess Records.

Small as a Ball cover thumb

Rating: 4 out of 5

Reviewed by: Calle

Link til Calles Rock Corner & anmeldelse

September 15th, 2015|

Lydtapet: The Symphonic Dream – Review (DK)

Denmark flag Denmark – The Symphonic Dream

Det var med bange anelser, jeg første gang satte cd’en i afspilleren. Cover og titel lugter langt væk af søvndyssende anti-stress musik, men det viste sig – heldigvis – ikke at være tilfældet. Helt godt er det dog heller ikke…
Lars Boutrup har været udøvende og indspillende musiker i mange år. Selv husker jeg ham fra Simcess i slutningen af 80’erne, men han har optrådt i mange andre sammenhænge.
The Symphonic Dream er hans andet album under navnet Music for Keyboards, og som på det første album er her tale om et rent instrumentalt værk, men denne gang får han udover trommeslager Fredrik Sunesen også hjælp af 2 bassister.

Rytmesektionen føjer liv til det lidt syntetiske lydbillede, som Lars’ orgie af ’keyboards, organ & synthesizers’ giver. Men rytmesektionen fjerner ikke mit indtryk af, at Lars’ lyd er temmelig bedaget. Jeg tror ganske enkelt, man skal være vild med keyboards for at forelske sig i dette album. Men det er Lars med sikkerhed også.
Stilmæssigt sigtes der, trods den totale mangel på guitar, mod den progressive rock. De første 3 numre varer da også omkring 8 minutter hver og indeholder hver især et par fine momenter. ”June” er med sin tålmodige opbygning en udemærket indføring i pladen og i genren, mens titelnummeret nok er pladens bedste. Her rammer Lars en god balance mellem stemning og blær på tangenterne, hvilket komplimenteres yderligere af samspillet med den dynamiske rytmesektion.

Men så satte tangent-trætheden altså ind for undertegnede. Jeg savner i dén grad modspil til Lars – det være sig form af vokal, guitar, samples eller andet. Jeg sidder tilbage med fornemmelsen af at høre et langt og trættende lydspor til en film eller et computerspil af ældre dato. Ikke stemningsfuldt eller bevægende, bare retro på den kiksede måde. Og så nytter det ikke meget, at det er velspillet.

Anmeldt af: Jens Christensen

The-Symphonic-Dream-cover-thumb40

Link til Lydtapetet & anmeldelse

June 6th, 2011|

Soundtape: The Symphonic Dream – Review (DK)

Denmark flag Denmark – The Symphonic Dream

Lars Boutrup har efterhånden etableret et stort katalog af indspilninger og udgivelser. Udover at have være en aktiv del i bands som Supernova, Baby Electric, Big Bang, Simcess og Jeep m.fl., har han bidraget med kompositioner til mere end 200 stumfilm til både det danske og svenske filminstitut.

På Boutrups andet instrumentale udspil, “The Symphonic Dream”, indgår 8 instrumentale kompositioner, omspundet i et sammenspil mellem atmosfæriske synthesizere og listige soloer. Alle numrene er instrumentale, og lydbilledet bliver hovedsageligt domineret af keyboardspil. Numrene består oftest af opbyggende fraser, som munder ud i diverse keyboardsoloer eller andre vekselstykker.
“The Symphonic Dream” adskiller sig langt fra den typiske pop og rock, derfor er det muligvis tiltænkt, at oplevelsen deri også skal være andreledes. Musikken egner sig bedre som soundtrack til spil eller film, men udover dette vil musikken kun have optimalt formål ved liveoptrædender.

For fans og kendere af keyboard-musikken vil dette album blive en interessant tilføjelse til kollektionen, hvorimod virvaret af toner hurtigt vil blive overskueligt for den almindelige lytter, da man til tider savner et fast holdepunkt.

Anmeldt af: Max Uldahl

The-Symphonic-Dream-cover-thumb40

 

May 21st, 2011|

Devilution: The Symphonic Dream – Review (DK)

Denmark flag Denmark – The Symphonic Dream

Intelligent tangentfræs

Lars Boutrup har hurtige fingre, mange ideer, og så svinger skiven selv uden guitarer.

Lars Boutrup dækker selvfølgelig over en mand, der hedder Lars, men også over et keyboard-soloprojekt, hvor man trods fuldstændigt fravær af guitarer, kan tale om progressiv rock – og ikke overraskende, er netop manglende seksstrengshegn det svære punkt at forholde sig til.

Efter flere gennemlytninger ved jeg stadig ikke om ikkeeksisterende guitarer er et problem, fordi jeg forventer dem inden for genren (eller rockmusik i det hele taget), eller simpelthen fordi de mangler! Derfor springer jeg elegant hen over en stillingtagen til dette og giver mig i kast med albummet, men dog inkluderer jeg en advarsel om, at denne indspilning ikke er til keyboardforagtere!

Tålmodighedens triumf

‘The Symphonic Dream’ er en instrumental omgang, og det sætter naturligvis store krav til sangskrivningen, hvor instrumenter (og i denne sammenhæng alene keyboards) skal stå konstant i midten med interessante figurer, melodier og rytmer. Men det giver også mulighed for at opbygge stemninger på en helt anden måde, og her er Lars Boutrup absolut ikke uden evner. Han giver sig god tid til at nå frem til klimaks, og samtidigt er han ikke bange for at holde fast i højdepunkterne og lade dem udvikle sig videre.

Lars Boutrup kommer også vidt omkring de mange lydvarianter, som ikke-fagfolk (denne anmelder) kategoriserer som keyboard, det vil muligvis sige: hammond-orgel, synthesizer, el-orgel, el-klaver og sikkert også et væld af andre udgaver, hvilket er stærkt medvirkende til, at man så alligevel efter en tid må erkende at tørsten efter hegn er forsvundet.
NB. Lars Boutrup kan med mellemrum også opleves som pianist til stumfilm i Københavns Cinemateket.

Anmeldt af: Anders Molin

The-Symphonic-Dream-cover-thumb40

Link til Devilution & anmeldelse

May 6th, 2011|

Gaffa: Music for Keyboards – Review (DK)

Denmark flag Denmark – Music For Keyboards

Lars Boutrup var engang medlem af grupperne Simcess og Sing Sing og har siden blandt andet lavet en del soundtrack-arbejde, hvilket kan anes her på …Music For Keyboards. Pladen indeholder ni skæringer af Boutrup på keyboards, synthesizere og orgel og med trommer og percussion af Fredrik Sunesen. Når jeg lytter til albummet, føres jeg tilbage til 80’erne. Musikken lugter blandt andet af Jean Michel Jarre og Harold Faltermeyer og får én til at mindes eventyrfilm som The NeverEnding Story. Den er således på sin vis charmerende, men kun i meget små doser. Mens det er tydeligt, at Boutrup er en rutineret musiker, der skriver stemningsmættede numre, som ikke ville være dumme i soundtrack-regi, er lyden på …Music For Keyboards overdrevet kitschet og pompøs, og det er svært ikke at finde det småhumoristisk, når et totalt overgearet track som Agent Orange fylder højttalerne. Er man vild med kitschet instrumental keyboard-musik, bør man checke denne plade ud. Ellers er det bedst at lade være.

musicforkeyboards-cover thumb

Link to Gaffa & review

August 26th, 2005|
Go to Top